Wist je al dat een nieuwe jachthaven IJburg eindelijk van de schaarste aan ligplaatsen af  helpt? Nautix Marina, de nieuwe jachthaven in Zeeburg, vlakbij IJburg, is al operationeel. Tegenover Camping Zeeburg, binnen de ring A10, ligt de jachthaven, die onderdeel is van het nieuwe Nautische Kwartier van Amsterdam. Dit is dé nieuwe hotspot voor vertier op en om het water. Hier wil tout IJburg, of eigenlijk: tout Amsterdam, natuurlijk zijn boot neerleggen.

jachthaven ijburg nautix marina

Nautix Marina nieuwe jachthaven Amsterdam

Een nieuwe jachthaven IJburg is geen overbodige luxe. Amsterdam heeft er al behoorlijk wat, maar er is nog altijd een groot tekort aan ligplaatsen voor boten in de hoofdstad. Zeker in bepaalde delen van de stad, zoals IJburg, is het aantal ligplaatsen voor boten beperkt en moeten botenbezitters vaak uitwijken naar jachthavens ver buiten IJburg. Daar brengt Nautix Marina verandering in. Deze jachthaven is strategisch gesitueerd tegenover Camping Zeeburg, dus vlakbij IJburg. Vanuit hier vaar je dus in een mum van tijd naar de Amsterdamse grachten en het IJmeer. 

Jachthaven IJburg en Zeeburg: groeiende vraag naar ligplaatsen 

Nautix Marina ligt in stadsdeel Zeeburg, dat op dit moment erg in ontwikkeling is en waar de komende jaren duizenden huizen zullen verrijzen. De vraag naar ligplaatsen voor boten zal daar de komende jaren dus enorm gaan toenemen. In IJburg is de vraag al groot. Wie zichzelf wil verzekeren van een ligplaats in dé nieuwe nautische hotspot van Amsterdam, doet er dan ook verstandig aan om zo snel mogelijk te reserveren. De jachthaven heeft zo’n 250 ligplaatsen voor particuliere botenbezitters.

Veel interesse voor nieuwe jachthaven Amsterdam

De initiatiefnemers van de jachthaven: ‘We hebben de jachthaven in 2022 in gebruik genomen en merken dat er een enorme buzz is ontstaan en dat er veel interesse is naar ligplaatsen. Dat begrijpen wij ook wel, want wie zijn boot in Nautix Marina heeft liggen, heeft een ligplaats in hét nautische hart van Amsterdam, waar van alles gebeurt op en rondom het water. Die kans willen bootbezitters natuurlijk niet missen.”

Eindelijk een riante jachthaven IJburg

Ook vanuit IJburg bemerken de initiatiefnemers grote interesse. Dit is te verklaren door het grote aantal botenbezitters dat daar woont, tegenover het schaarse aantal ligplaatsen en jachthavens. “We weten dat deze jachthaven IJburg veel positiefs gaat brengen. De jachthaven ligt dichtbij IJburg, beschikt over veel plaatsen en zal bovendien de thuishaven worden van een interessante crowd.”

Wat de jachthaven IJburg en de rest van Amsterdam te bieden heeft

Nautix Marina is zoals hierboven al beschreven de jachthaven van Nautix, hét nautisch kwartier van Amsterdam dat nog volop in ontwikkeling is. De jachthaven maakt dus deel uit van een bruisende verzamelplaats voor nautisch gerelateerd ondernemen en waterrecreatie. Maar de jachthaven heeft nog veel meer moois in petto. Zo beschikt Nautix Marina over ongeveer 125 parkeerplaatsen op eigen terrein. Dat maakt de haven ook ideaal voor botenbezitters die van verder weg komen dan IJburg. Ook met de tram- en bushalte is de nieuwe jachthaven prima bereikbaar. De haltes liggen op loopafstand.

Jachthaven met horeca Amsterdam

Nautix Marina is bovendien een van de weinige jachthavens in Amsterdam met aantrekkelijke horeca erbij. Hangar Oost, wel te verstaan. Ligplekhouders kunnen hier dus na een tochtje met de boot zo het terras op stappen om daar in de zon lekker na te genieten onder het genot van een hapje en een drankje. Dat maakt Nautix Marina the place to be voor iedereen met een boot (of liefde voor varen) in Amsterdam.

Jachthaven voor elektrische boten Amsterdam

Ook voor wie een elektrische boot bezit is Nautix Marina ideaal. Een deel van de ligplaatsen is namelijk ingericht als E-Harbour en voorzien van een smart charging elektra-infrastructuur waarmee boten snel kunnen worden opgeladen. 

Nog ligplaatsen beschikbaar in nieuwe jachthaven Amsterdam

Ben je op zoek naar een ligplaats van waaruit je in een mum van tijd zowel de Amsterdamse grachten als het IJmeer op kunt varen? Zoek je een jachthaven die meer biedt dan een aanlegsteiger en een sleutel voor de toegangspoort? Lijkt het je wat dat jouw boot naast dé nieuwe horecahotspot van Amsterdam ligt? En wil je deel uitmaken van de nautische community van Amsterdam? Reserveer dan snel een ligplaats in Nautix Marina.

Laat het ons snel weten

Heb je een vraag?

Heb je een vraag? Vul onderstaand formulier in of stuur een e-mail naar havenmeester@nautix.nl van Nautix Marina, dan neemt hij contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Consent
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met ons op

Ligplaats reserveren?

Neem contact met ons op

We beantwoorden uw vraag snel!

"*" geeft vereiste velden aan

Consent
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.