Op het internet wordt wat afgezocht op botenhelling Amsterdam. Niet zo gek, want er is een gebrek aan goed bereikbare botenhellingen. Gelukkig is er ook een alternatieve manier om je boot in het water te krijgen of uit het water te halen: De Nautix botenkraan.  

Het is een vraagstuk voor vele bootbezitters die op de Amsterdamse grachten, het IJmeer of het Markermeer willen varen: waar kan ik mijn boot aan het begin van het vaarseizoen veilig en professioneel in het water krijgen? Veel watersportliefhebbers zien terecht op tegen het gehannes met een botenhelling. Maar botenkranen zijn er nauwelijks, in en rondom de hoofdstad. En als je er al een weet te vinden, is de kans groot dat die nog dateert uit de prehistorie.

Botenhelling Amsterdam overbodig dankzij botenlift Nautix Marina

Voor een moderne en gemakkelijke botenlift kun je gelukkig wel ergens terecht. In Nautix Marina wel te verstaan. De jachthaven, die deel uitmaakt van het nieuwe nautische kwartier van Amsterdam, opende in juni 2021 zijn deuren en is uitgerust met alle moderne voorzieningen die je van een premium jachthaven mag verwachten, zoals duurzame steigers en oplaadpunten voor elektrische boten, van E-Harbour. Een premium botenkraan mag natuurlijk niet ontbreken in zo’n jachthaven. De kraan is nu in gebruik.

Botenhelling Amsterdam? Kies voor een botenlift

De botenkraan van Nautix Marina is niet alleen vanwege zijn liftvermogen en uitkomst voor Amsterdamse botenbezitters. Ook qua ligging is de botenkraan ideaal. Wie zijn boot met de botenlift van Nautix te water laat, kan vanuit daar kiezen of hij koers zet op de Amsterdamse grachten, of buitengaats gaat richting het IJmeer, Markermeer of Gooimeer.

Locatie botenlift Nautix Marina

De nieuwe botenlift ligt in Baaibuurt Oost, stadsdeel Zeeburg, in de oksel van de oprit naar de A10 en schuin tegenover Camping Zeeburg. De botenkraan van Nautix Marina is dus heel goed bereikbaar met de auto. Geen geredder over smalle dijkweggetjes of door hobbelige steegjes, je rijdt je auto met boot gewoon over een ruime kade onder de botenkraan, alwaar genoeg ruimte is om indien nodig nog te manoeuvreren of te keren.

Specificaties botenkraan Nautix Marina

De botenkraan van Nautix is er een van Roodberg , dus van Nederlandse makelij. De kraan kan maximaal 20 ton optillen en is geschikt voor het liften van alle soorten boten, met uitzondering van zeilboten. De kraan is volledig elektrisch, dus uitstootvrij.

Meer weten? Je vindt alle informatie hier.

Laat het ons snel weten

Heb je een vraag?

Heb je een vraag? Vul onderstaand formulier in of stuur een e-mail naar havenmeester@nautix.nl van Nautix Marina, dan neemt hij contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met ons op

Ligplaats reserveren?

Neem contact met ons op

We beantwoorden uw vraag snel!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.