DSC02802 scaledNautix Marina, de duurzame jachthaven Amsterdam gelegen in het nautisch kwartier Nautix, is helemaal klaar voor de toekomst van het elektrisch varen. Met subsidie van de Provincie Noord-Holland zijn in de jachthaven extra oplaadpunten voor elektrische boten gerealiseerd. Belangrijk, want in de Amsterdamse binnenstad mogen vanaf 2025 geen brandstofboten meer varen. 

Duurzame jachthaven Amsterdam

Nautix Marina is een nieuwe jachthaven, gelegen in Amsterdam Zeeburg, die eind 2021 in gebruik is genomen. De jachthaven heeft de ambitie om de duurzaamste jachthaven van Amsterdam te zijn. Daarom wordt er vol ingezet op de elektrificatie van het varen en op het faciliteren van bezitters van elektrische boten. Door een gedeelte van de jachthaven om te bouwen tot E-Harbour wordt de overstap naar elektrisch varen voor ligplaatshouders vergemakkelijkt en bevorderd. Hiertoe zijn met steun van de provincie Noord-Holland een aantal laadpunten voor elektrische vaartuigen aangebracht.

Plaatsing vuilwaterstation

En daar blijft het niet bij, want verduurzamen gaat natuurlijk verder dan schoon varen. Ook schoon water past in het verduurzamingsplan. Ter bevordering van de kwaliteit van de wateroppervlakte in de omgeving, heeft het team van Nautix Marina daarom een nieuw vuilwaterstation geplaatst in de jachthaven. Ook deze pomp kon worden gerealiseerd met dank aan een subsidie van de provincie Noord-Holland. Ligplaatshouders kunnen deze pomp gebruiken om het afvalwater (wc, afwas) vanaf hun boot in een tank te lozen. Het station zal bijdragen aan de vermindering van ongezuiverde lozing in de waterwegen van Amsterdam en omstreken.

Verduurzaming op alle fronten

De jachthaven Nautix Marina bevindt zich op de Zuiderzeeweg 2, in Baaibuurt Oost, Stadsdeel Zeeburg, aan het water direct tegenover Camping Zeeburg. De locatie is eenvoudig bereikbaar op verschillende manieren. Nabijgelegen bus- en metrohaltes op loopafstand geven eenvoudig toegang tot het OV-netwerk van Amsterdam. Met tien oplaadpunten voor elektrische auto’s op het eigen parkeerterrein, biedt de jachthaven we ook de mogelijkheid om er met een duurzaam vervoersmiddel te komen.

Nautix Marina: dé duurzame jachthaven Amsterdam

Laat het ons snel weten

Heb je een vraag?

Heb je een vraag? Vul onderstaand formulier in of stuur een e-mail naar havenmeester@nautix.nl van Nautix Marina, dan neemt hij contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met ons op

Ligplaats reserveren?

Neem contact met ons op

We beantwoorden uw vraag snel!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.