aanlegplekken passantenhaven nautix

Vaar jij deze zomer in Amsterdam rond met je sloep of een andere boot? Zet dan vooral eens koers op Nautix Marina, in het nautisch kwartier van Amsterdam. Deze strategisch gelegen moderne jachthaven is nu namelijk nog toegankelijker voor recreatie- en passantenvaart, dankzij onlangs gerealiseerde aanlegplekken.

Subsidie provincie Noord-Holland

De openbare aanlegplekken zijn gecreëerd doordat aan de al bestaande hangsteiger aan de kade van de marina houten schotten zijn bevestigd, waardoor het aanleggen aan deze steiger mogelijk is geworden. Deze schotten, gordingen genoemd, konden worden gerealiseerd met dank aan een subsidie van de provincie Noord-Holland, ter stimulering van duurzame waterrecreatie in de omgeving.

Tachtig meter aan aanlegplekken

Wie vanaf dit vaarseizoen spontaan met zijn vaartuig komt aanwaaien, kan zijn boot dus aanleggen aan de openbare aanlegsteiger en stapt vervolgens zo vanaf zijn boot de kade op, bijvoorbeeld voor een hapje en een drankje op het terras van Hangar Oost. De nieuwe aanlegsteiger voorziet in 80 meter aan openbare aanlegplekken. Deze aanlegplekken gaan vergezeld van duidelijke borden, waaruit blijkt dat maximaal 24 uur aangelegd mag worden.

Duurzame jachthaven

Nautix Marina, gelegen op het Zeeburgereiland, werd eind 2021 in gebruik genomen. De jachthaven heeft de ambitie om de duurzaamste jachthaven van Amsterdam te zijn. Daarom wordt hier vol ingezet op elektrisch varen en op het faciliteren van bezitters van elektrische boten, met laadpunten voor elektrische vaartuigen. Ook het parkeerterrein van Nautix beschikt over een ruime hoeveelheid oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Tot snel in Nautix Marina!

Laat het ons snel weten

Heb je een vraag?

Heb je een vraag? Vul onderstaand formulier in of stuur een e-mail naar havenmeester@nautix.nl van Nautix Marina, dan neemt hij contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met ons op

Ligplaats reserveren?

Neem contact met ons op

We beantwoorden uw vraag snel!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.